Projekt kształu pater drewnianych
Patery drewniane duże i małe, to grupa wyrobów wdrożonych do sprzedaży pod koniec 2020 roku. Sporo czasu analizowałem jaki będzie optymalny kształ pater i jednocześnie desek do pizzy. Końcowo wybrałem kształt wymagający więcej pracy, ale mający zalety użytkowe.
Kliknij na zdjęcie i zobacz powiększenie projektu moich pater.
Wartość użytkowa patery z drewna
Wartość użytkowania to podstawowy priorytet. Moje patery – deski do pizzy, to nie są zwykłe okrągłe kawałki drewna, czy sklejki. Ja je wykonuje z specjalnym profilem zagłębienia wewnętrznego.
Uznałem na podstawie opinii, że wszelkie patery i deski, typu obrotowe, nie zdają egzaminu podczas użytkowania.
Patery drewniane o różnej średnicy, strukturze słojów i o odmiennej wielkości, na których dobrze zaprezentuje się każdy cukierniczy, czy owocowy smakołyk. Nie zapominamy o pizzy oczywiście.
Moje patery-deski nie poprawiają smaku potrawą, ale nadają im całkowicie innego i bardziej apetycznego wyglądu.
Drewno do produkcji pater - desek
Idealna gładkość klejonego drewna bukowego, następnie trzykrotne olejowanie olejem tungowym, są gwarancją jakości. Patera z drewna klejonego, to pewność, że się nie wykrzywi i nie popęka.
Patera i deska do pizzy, powinna mieć profilowane boki, aby jej przenoszenie było łatwe. Czyli poprostu, łatwiej ją wziąść do ręki.